EL LLIBRE I LA PROPOSTA DIDÀCTICA

“HOMES DEL BOSC: una historia dels maquis”, és un text que, amb un llenguatge assequible i entenedor, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. En ell, els més menuts d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran perquè va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys. Aquest llibre intenta que la història i la memòria d’aquestes persones arribe als més joves.

QUÈ/QUI SÓN ELS HOMES DEL BOSC?

L’HOME DEL BOSC és un guerriller, però vol representar a molts dels resistents al franquisme. A través del seu recorregut vital, descobert pels més menuts de la familia a partir d’unes cartes amagades, coneixerem perquè va esclatar la guerra civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys.

A QUI ESTÀ DESTINAT?
En principi, el públic a qui va dirigit són joves entre 11/12 i 16/18 anys.
També servirà a adults que vullguen una aproximació lleugera i amena al maquis
o que busquen lectures de nivell assequible en català.
Igualment, el llibre està destinat per a què mestres i professors puguen tindre un material literari complementari alhora d’explicar el període de la història d’Espanya que abasta des de la dècada dels 30 fins la mort de Franco.

GUIA DIDÀCTICA
Núria Mestre ha preparat una Proposta Didàctica per tal que mestres i professors puguen realitzar activitats sobre el tema amb els seus alumnes. Inclou diversos materials: textos, il·lustracions i fotografies, mapes, cançons, informacions sobre personatges destacats de la guerrilla, propostes de tasques, bibliografia, enllaços, etc.

QUI SÓC? PER QUÈ L’HOME DEL BOSC?
Per alguns sóc Paco, per altres Mac i al DNI posa Francisco. Durant anys he estat vinculat a diferents col·lectius socials i sempre he tingut interés per la història d’aquells que combaten per la justícia i la llibertat. D’eixe interés van sorgir dos llibres “Abriendo puertas: okupaciones en Valencia 1988-2006″, Ediciones La Burbuja, 2007 i
“Un país al desert”, Edicions del Bullent, 2009

I ara neix aquest projecte sobre la guerrilla, que es remunta a l’intent, fa uns anys, de fer un documental amb entrevistes a antics guerrillers de diferents agrupacions. Problemes tècnics i de finançament el van deixar aparcat sine die.

 

DADES TÈCNIQUES DEL LLIBRE
Pàgines: 109.
Dimensions: 14’5 x 21 cm. aprox.
8 capítols
Portada color
Enquadernació rústega
Idioma: català
Inclou mapa amb les zones d’actuació de la guerrilla i una cronologia bàsica.

ISBN: 9788461737819

COL·LABORADORS
Dissenys i Maquetació: Isra Fuster
Il·lustració: Nacho Ignatus
Correcció lingüística: Daniel P. Grau
Guia Didàctica: Núria Mestre
Assessorament històric: Andreu Ginés i Josep Vilarroya

L’autor, Francisco Collado Cerveró,  va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del Moviment Okupa a la ciutat de València i un altre sobre el poble sahrauí. Vinculat a diferents col·lectius i moviments socials de València, un dels seus motius per presentar aquesta nova publicació sobre els Maquis és mostrar als més joves una part quasi sempre amagada de la nostra història més recent i d’unes persones que lluitaren fins el seu últim alè cercant la llibertat.

A banda del llibre, Núria Mestre Marcotegui, mestra de professió, ha redactat una Proposta Didàctica amb un ample ventall d’activitats per a fer a les aules.

Aquest llibre s’ha fet amb micromecenatge, a través de la plataforma Verkami.

Tant el llibre (10 euros) com la Proposta Didàctica (5 euros) poden aconseguir-se a diferents llibreries, col·lectius i espais que podeu consultar a l’apartat de Distribució d’aquest mateix blog.

o contactant amb l’autor a través del correu fcollado@bib.upv.es o de les següents webs:  

Blog del llibre: https://homedelbosc.wordpress.com/

Facebook:  https://www.facebook.com/home.delbosc.1

portada homes del bosc portada proposta didàctica

Anuncis

2 respostes a EL LLIBRE I LA PROPOSTA DIDÀCTICA

  1. Ventura ha dit:

    Hola paco. Per l’expossicio dels comics. No recordo si hi tenies els dos volums de Pankdinista del Max. Una abaraçada company.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s