EXPOSICIÓ: EL MAQUIS AL CÒMIC

Des de juny de 2017 aquesta exposició ha estat rodant per diferents localitats del País Valencià, Catalunya i sud de França.

En breu torna de Catalunya i podreu vistar-la a València, Paterna i Picassent.

De moment la nova data ja confirmada serà del 8 al 14 d’Abril al

Mesó de Morella (El Carme), dins del marc de la XIX Mostra del Llibre Anarquista de València

https://mostrallibreanarquista.wordpress.com/

  • Dilluns 8 d’abril: 18’00h. Inauguració i visita guiada
  • Dissabte 13 d’abril:  13’00h. Visita guiada
  • L’exposició “El maquis al còmic: vinyetes resistents”, naix com a projecte divulgatiu amb la voluntat de difondre la història de la lluita del maqui, la guerrilla antifranquista, a través del seu vessant gràfic.

L’exposició intenta arrodonir la presència del maqui al panorama gràfic de l’estat espanyol amb algunes il·lustracions, imatges de cartells i propaganda diversa. Per a contextualitzar-ho tant històrica com gràficament també presentem diversos panells sobre els antecedents de la guerrilla, el còmic bèl·lic, la guerra civil i la postguerra, guerrilles en diferents països i moments així com altres resistències contemporànies. Altres panells amb els còmics exclusivament del maqui, amb fitxes sobre els seus autors i els guerrillers completen la mostra.

Així doncs, es pretén, a més de gaudir amb els diferents estils, diàlegs, idees, colors i fets, tant reals com a ficticis, que guionistes i dibuixants han traçat a aquestes vinyetes, puguen també aprendre i reflexionar sobre la pràctica artística, la política i la història.